Hampshire Hotels

Onze bijzondere hotels onderscheiden zich doordat ieder hotel haar eigen, unieke stijl heeft. Zo hebben we centraal gelegen stadshotels, iconische hotels zoals het Amsterdam American en Designhotel Maastricht, en hotels die midden in de natuur liggen. Voor ieder wat wils!

Wij zijn er oprecht van overtuigd dat de medewerkers het verschil maken. Passie voor het Hospitality vak en gastgerichtheid is bij ons allemaal vanzelfsprekend. Net als de Hampshire hotels zijn al onze medewerkers divers en uniek, en dat maakt werken bij Hampshire Hotels ook zo leuk.

Vol enthousiasme werken wij samen en delen we onze kennis over het hotel en de omgeving met onze gasten. We zijn een hotelketen die niet stil zit, maar juist voortdurend in beweging is en verder gaat.

Wil jij ook onderdeel uitmaken van het Hampshire Hotels team? Dan heb jij een collegiale en commerciële instelling, ben je gastgericht en passievol, maar heb je vooral plezier in je werk en straal je dat uit. Onze medewerkers waarderen het werken bij Hampshire Hotels steevast met een dikke 8. En daar zijn wij trots op!Geschiedenis van een bijzondere hotelgroep

“Ik ga zeker niet de horeca in” is wat oprichter Sjoerd Dijkstra als jongen altijd zei. Hij groeide op in het café van zijn ouders en zag hoe druk zij het altijd hadden. In 1955 werd de zaak verkocht en openden zij een hotel in Groningen. Toen zijn vader plotseling overleed had hij als enig kind geen keus. Hij moest zijn moeder helpen in het hotel.

Dit was de start van zijn tijdperk in de horeca. Een paar jaar later werd het hotel in Groningen verkocht en nam Sjoerd Dijkstra Hotel Peters in Zwolle over. De nieuwe hotelnaam? Hotel Dijkstra. Sjoerd Dijkstra sloeg aan het verbouwen en renoveren en het hotel werd een groot succes. Niet veel later liet een projectontwikkelaar zijn oog vallen op het pand en deed een bod wat de familie niet kon afslaan. Dijkstra ontdekte waar zijn kracht lag: het kopen en ontwikkelen van onroerend goed.

“Ons bedrijf bleek, in die tijd, als vastgoed meer waard dan ik als horeca man ooit zou kunnen verdienen. Ik had toen nooit durven dromen dat er zo’n grote en succesvolle hotelgroep uit zou ontstaan”, aldus Dijkstra.

In de jaren ’70 kocht Dijkstra het Eden Hotel aan de Amsterdamse Binnen-Amstel. Gevestigd in een voormalige machinefabriek en enigszins verpauperd, zag hij de schoonheid ervan in. Hampshire Hotel – Eden Amsterdam groeide in ruim 30 jaar uit van een klein hotel, naar een van de grotere en meest geboekte hotels in Amsterdam. Sinds die tijd breidde Dijkstra ook buiten Amsterdam de Eden Hotel Group uit tot 12 hotels. Met iconische hotels zoals Hampshire Designhotel – Maastricht, Hampshire Hotel – Oranje Leeuwarden en Hampshire Hotel – Babylon Den Haag.

De hotelgroep Hampshire Hospitality ontstond in 2001. In de jaren erna groeide de naamsbekendheid van de groep enorm, en in slechts zeven jaar tijd werd de mijlpaal van 20 franchise hotels bereikt. Een samengaan van beide bedrijven bleek een logische stap. In 2011 nam de Eden Hotel Group de Hampshire Hospitality groep over en ging het geheel verder onder de naam Hampshire Hotels.

In 2017 bestaat de hotelgroep uit ruim 40 hotels. Een nieuwe koers, gericht is op het scherper positioneren van het merk en het verhogen van de kwaliteit, heeft als gevolg dat Hampshire Hotels stopt met de franchiseformule.

Léon Dijkstra, zoon van en inmiddels Algemeen Directeur van de groep verlegt de focus naar de hotels in eigendom. Hampshire Hotels wordt opnieuw gepositioneerd als een groep Nederlandse kwaliteitshotels, waarbij merkbeleving en gasttevredenheid centraal staan.
Wil je meer informatie over een openstaande vacature?

Neem dan direct contact op met het hotel.